Contact

X
 nieuwsbrief december Baarsjes witje01
X
De Vreedzame Wijk in Amsterdam

In Amsterdam wordt hard gewerkt aan een ‘vreedzame stad’. Steeds meer scholen kiezen voor het programma van De Vreedzame School, en inmiddels wordt al in zes wijken gewerkt aan de invoering van De Vreedzame Wijk. De Baarsjes is sinds 22 november 2013 officieel een ‘Vreedzame Wijk’.

In Amsterdam wordt nu gewerkt aan de invoering van De Vreedzame Wijk in Amsterdam-Noord (in drie deelwijken: Tuindorp-Oostzaan, Volewijck, Waterlandplein), Amsterdam-Oost (Transvaal en binnenkort waarschijnlijk ook de Indische Buurt), Amsterdam-Oud West. En er zijn gesprekken gaande over de invoering in Amsterdam-Zuidoost.

Hillhorst

 

In De Baarsjes vond onlangs de aftrap plaats. Tijdens een feestelijke bijeenkomst bij de Joop Westerweelschool tekenden de samenwerkingspartners een intentieverklaring. Eerst gingen op een bomvol schoolplein de Vreedzaam-vlaggen in top. Wethouder Jeugd en Onderwijs Pieter Hilhorst was speciaal gekomen om certificaten te overhandigen aan 30 leerlingmediatoren van de Joop Westerweelschool en de Visserschool. Stadsdeelvoorzitter Martien Kuitenbrouwer ging met de leerlingen in gesprek over het oplossen van ruzies.

Meer informatie over Vreedzame Wijk De Baarsjes

staat op de website van de Gemeente Amsterdam, Stadsdeel Westuitreiking